Illustration © Nikki McClure

contentarea top menu

Slutwalk Amsterdam 2011

type=digital_archives

Persbericht: Sletten houden manifestatie voor seksuele vrijheid

Amsterdam – Op 4 juni aanstaande zal er in Amsterdam een SlutWalk plaatsvinden. De manifestatie begint om 16:00 uur op het homomonument. SlutWalk zet zich in voor bevordering van seksuele vrijheid en autonomie. Ook is deze actie gericht tegen het klimaat waarin slachtoffers van seksueel geweld als schuldigen worden gezien.

Na het overdonderende succes van SlutWalk Toronto en in samenwerking met de SlutWalks in de rest van de wereld verspreiden alle sletten, nichten, hoeren, potten, kings en queens van Nederland zich op zaterdag 4 juni door Amsterdam. Hiermee promoten zij seksuele vrijheid, autonomie over het lichaam, excentriciteit en eigenaardigheid. SlutWalk Amsterdam protesteert tegen een maatschappij waar slachtoffers van sexueel geweld de schuld krijgen, waar homo’s en lesbo’s niet zichtbaar mogen zijn, en waar transgenders verteld wordt dat ze ‘tegennatuurlijk’ zijn. SlutWalk pleit voor meer kennis en minder onwetendheid over seksuele vrijheid en genderdiversiteit. Dat geldt voor de politiek, maar zeker ook in het onderwijs van kleuterschool tot universiteit.

“Met de SlutWalk willen we tegenwicht bieden aan de toenemende druk om ‘normaal’ te zijn”, zegt woordvoerder Mirjam van Heugten, “In Nederland moeten vrouwen ervoor waken geen ‘slet’ te zijn, terwijl mannen krampachtig over hun ‘mannelijkheid’ moeten hoeden. Wat de hoer is onder de vrouwen, is het mietje onder de mannen. SlutWalk is een platform waar sletten, potten, nichten en alles daarbuiten en tussenin hun seksualiteit en hun uiterlijk niet langer laten bepalen door het korset van de Nederlandse moraal.”

Location

Gay monument At The WestmarktAmsterdam
Netherlands
Date: 
06/04/2011
User reference: 
slutwalkarchive
Language of project: 
Dutch
Topic: 
SlutWalk